12 July 2006

Δε μας χέζεις, ρε Νταλάρα! (ή Blatter στη συγκεκριμένη περίπτωση)

Αντιγράφω από το contra.gr:

Το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί από τον Ζινεντίν Ζιντάν ο τίτλος του κορυφαίου παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας άφησε ανοικτό με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα "La Repubblica" ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μετά το τέλος της έρευνας που ξεκίνησε η πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

"Δεν είναι η FIFA αυτή που αποφασίζει ποιος θα είναι ο νικητής του συγκεκριμένου βραβείου αλλά μία διεθνής ένωση δημοσιογράφων. Την ίδια ώρα, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA έχει την ευθύνη να παρέμβει στην περίπτωση που υπάρχει θέμα το οποίο αντιτίθεται στην ηθική του αθλήματος", ήταν τα λόγια του Μπλάτερ ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη σκηνή της αποβολής του Ζινεντίν Ζιντάν:

"Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια, είναι μία φοβερή προσωπικότητα, γνωρίζω τον τρόπο ζωής του, τη σεμνότητά του και την αγάπη του για την οικογένειά του. Το να τον βλέπω να αντιδρά κατ'αυτόν τον τρόπο με στεναχώρησε, τόσο για τον ίδιο όσο και για την όλη λογική του "ευ αγωνίζεσθαι"".


Όχι ότι δεν το περίμενα από το ανθρωπίδιο που λέγεται πρόεδρος της FIFA (για την ακρίβεια με εξέπληξε ότι του το έδωσαν το βραβείο, καθώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν είναι και τα πλέον ανεξάρτητα άτομα), αλλά εκνευρίστηκα από τον κυνισμό και την υποκρισία του. Αφού έτσι το γνωρίσαμε το Zidane, έτσι τον αγαπήσαμε και έτσι θα το θυμόμαστε πάντα, ρε! Σας τη χάλασε τη μαγιά επειδή δεν είναι μηχανάκι και yesman, αλλά άνθρωπος;

Αν νομίζουν ότι χρειάζεται αυτή τη χρυσή μπάλα ο Zidane στη συλλογή του ή ότι τη χρειαζόμαστε εμείς για να μην τον ξεχάσουμε, ας του την αφαιρέσουν. Μόνο και μόνο για τα δύο ματς με την Ισπανία και τη Βραζιλία την αξίζει, αλλά ας του την πάρουν.

Μετά από χρόνια στα εγγόνια μας θα έχουμε να λέμε ότι στο μουντιάλ του 2006 ο Zidane έκανε τσαλιμάκια στους Βραζιλιάνους και αυτοί χάζευαν - ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ. Ενώ ο Blatter σε δέκα χρόνια οριακά θα μας έρχεται στη μνήμη - εκτός και αν προσπαθεί απλά να γίνει ερώτηση στο Trivial ("Ποιος πρόεδρος της FIFA αφαίρεσε βραβείο από ποδοσφαιριστή;") για να μας μείνει.

Άντε μην πω της FIFA πού να το βάλει το βραβείο...


ΥΓ. Άλλο ήθελα να γράψω, αλλά είδα αυτό και τα ψιλο-πήρα. Θα επιστρέψω, όμως, με τον ύμνο που σχεδίαζα...

1 comment:

Anonymous said...

LOL @ "Ενώ ο Blatter σε δέκα χρόνια οριακά θα μας έρχεται στη μνήμη - εκτός και αν προσπαθεί απλά να γίνει ερώτηση στο Trivial ("Ποιος πρόεδρος της FIFA αφαίρεσε βραβείο από ποδοσφαιριστή;").." !!