17 July 2006

Ο ιδεολόγος κύριος Χελάκης

Έγινε γνωστός στον πολύ κόσμο από τις περιγραφές του Euro 2004, ενώ η ατάκα του "Δεν περιγράφω άλλο" έχει μπει πλέον στο καθημερινό ρεπερτόριο πολλών Ελλήνων.

Στους ακροατές του Σπορ FM ήταν γνωστός πολύ πριν, ως ο εκ των ιδιοκτητών του σταθμού που στις, ελάχιστες, εκπομπές που έκανε έδειχνε πάνω απ' όλα ότι έχει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ.

Μία ωραία πρωία μάθαμε ότι αγόρασε τον Παναιγιάλειο (ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του). Μου κακοφάνηκε, ομολογώ. Γιατί σε αυτή την κίνηση είδα περισσότερο έναν άνθρωπο που ήθελε να αναμιχθεί με τα - ποδοσφαιρικά ακόμη τότε - κοινά, παρά κάποιον που θα ήθελε να βοηθήσει την ομάδα του τόπου του να ορθοποδήσει και να επιστρέψει σε μια θέση που (ο ίδιος πιστεύει ότι) της αρμόζει.

Φέτος ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, καθώς ο κύριος Χελάκης είναι πλέον υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας. Το ενδιαφέρον του για το Δήμο - θεωρητικά - πηγάζει από τη δεκαετή παρουσία του σταθμού Σπορ FM στο κέντρο της Καλλιθέας.

Πρόσφατα, λοιπόν, στο πλαίσιο της παρουσίασης στο ευρύ κοινό των θέσεων της παράταξής του, ο κύριος Χελάκης ανήρτησε αρκετά πανό σε κεντρικά σημεία του δήμου με τις θέσεις αυτές. Είδαμε, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένες (περίπου) προτάσεις για δωρεάν δημοτική συγκοινωνία και εκμετάλλευση του χώρου της παραλίας από τον ίδιο το Δήμο, αλλά και αοριστολογίες του στυλ "Λιγότερο τσιμέντο, περισσότερο πράσινο" (ε, ας γκρεμίσουμε καμιά 20αριά πολυκατοικίες να κάνουμε ένα μεγάλο πάρκο).

Είδαμε, όμως, και το αποκορύφωμα της υποκρισίας και της πολιτικάντικης λογικής του εν λόγω επιχειρηματία (γιατί περί τέτοιου πρόκειται). Ο αριστερός, λοιπόν, υποστηριζόμενος από το Συνασπισμό, ιδεολόγος πάνω απ' όλα Γιώργος Χελάκης διατρανώνει μέσω πανό "στηρίζουμε τους αγώνες για δημόσια, δωρεάν παιδεία". Ενδιαφέρον... "Λογικό" , μπορεί να σκεφτεί κάποιος - εξάλλου αυτό επιτάσσει και η πολιτική του τοποθέτηση.

Όμως, ο κύριος Χελάκης είναι εκ των ιδιοκτητών και γενικός διευθυντής του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, μίας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ σχολής αθλητικής δημοσιογραφίας. Αν, πράγματι, ο κύριος αυτός "στηρίζει τους αγώνες για δημόσια, δωρεάν παιδεία", ας κλείσει τη σχολή του ή, στη χειρότερη περίπτωση, ας την παραχωρήσει στο δημόσιο, για δωρεάν προσφορά των υπηρεσιών της.

Αν, πάλι, απλά δηλώνει κάτι τέτοιο, ας βγει να πει ότι στηρίζει ηθικά "τους αγώνες για δημόσια, δωρεάν παιδεία", αλλά δεν μπορεί να τους αφήσει να ασκήσουν επιρροή στην τσεπούλα του.

ΥΓ. Καλό και το ενδιαφέρον για παραχώρηση της παραλίας στους Δήμους, αλλά, λέω τώρα, μήπως αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος ενασχόλησης με τα κοινά της Καλλιθέας; Όχι, τίποτε άλλο, αλλά στα όρια του Δήμου Καλλιθέας βρίσκεται το φιλέτο με το κλειστό γυμναστήριο και το γήπεδο του Beach Volley. ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

No comments: