27 July 2006

My hero is Bond... James Bond (the original)

Ένα theme park στην Αγγλία, το - αρκετά ενδιαφέρον από ό,τι είδα στο site του - Thorpe Park, έκανε ένα γκάλοπ μεταξύ των επισκεπτών του για το μεγαλύτερο σύγχρονο Βρετανό ήρωα. Νικητής αναδείχθηκε ο Σκωτσέζος Sean Connery. Είναι, προφανώς, τέτοια η ταύτιση του Connery με το ρόλο του James Bond που για τους Βρετανούς είναι ένας σύγχρονος ήρωας (παρά το γεγονός ότι έχει εκφραστεί πολλές φορές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας - κάτι που παρά λίγο να του στερήσει και τον τίτλο του Sir).

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα των σύγχρονων Βρετανών ηρώων αποτελείται από τους:

1. Sean Connery
2. Steve Redgrave (5 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία)
3. Jamie Oliver (ναι, ναι, ο σεφ)
4.
Bob Geldof (ο διοργανωτής των Live Aid και Live 8)
5.
Richard Branson (ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Virgin)
6.
David Beckham (no comment!)
7.
Robbie Williams (no comment!)
8.
Jonathan Ross (τηλεπαρουσιαστής & κωμικός)
9.
Ewan McGregor
10.
Kelly Holmes (ναι, έχουμε και μία -1- γυναίκα, τη χρυσή Ολυμπιονίκη στην Αθήνα στα 800 και στα 1500 μέτρα)

Η παρουσία τόσο του Steve Redgrave όσο και της Kelly Holmes δε μου προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς και οι δύο αποτελούν σύμβολα για τους Βρετανούς, ενώ και οι επιτυχίες τους είναι αρκετά πρόσφατες. Από την άλλη, τόσο ο σεφ Jamie Oliver που προσπαθεί - και έχει σε μεγάλο βαθμό επιτύχει - να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των νεαρών Βρετανών προς το καλύτερο όσο και ο, αμφιλεγόμενος, Bob Geldof με τις φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλίες του κάπως δικαιολογούν την ύπαρξή τους στη λίστα αυτή. Και, είπαμε, ο Sean Connery είναι ο James Bond.

Από εκεί και πέρα τι να πει κανείς... Για φανταστείτε σε αντίστοιχη ελληνική έρευνα να είχαμε στην τέταρτη θέση τον Πέτρο Κωστόπουλο, στην έκτη το Στέλιο Γιαννακόπουλο, στην έβδομη τον Αντώνη Ρέμο, στην όγδοη το Γρηγόρη Αρναούτογλου και στην ένατη το Χριστόφορο Παπακαλιάτη...

ΤΙ ΛΕΩ!;!;!;

Σιγά μην είχαμε εμείς αυτούς... τους ξενέρωτους τους σεφ και τους διοργανωτές συναυλιών! Σιγά που θα έλειπαν από τη δική μας λίστα η Καλομοίρα και ο Ευαγγελάτος! Ενδεχομένως και η Νικολούλη που επιτελεί και κοινωνικό έργο!

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, πλάκα δε θα είχε μια τέτοια έρευνα; (στην αρχή, γιατί μετά μάλλον θα μας έπιαναν τα κλάματα)

ΥΓ. Άχρηστο trivia: Ο Sean Connery σε όλε
ς τις ταινίες που έπαιξε τον James Bond φορούσε τουπεδάκι, καθώς άρχισε να χάνει τα μαλλιά του στα 21 του! Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, το τουπεδάκι το φορούσε αποκλειστικά στα James Bond και πουθενά αλλού.

ΥΓ.2 Ο Bob Geldof ακύρωσε πρόσφατη προσωπική συναυλία του στο Μιλάνο, καθώς είχε πουλήσει μόλις 45 εισιτήρια. Το ίδιο Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο είχε συναυλία και ένας άλλος Βρετανός ήρωας, o Robbie Williams, που, όμως, είχε 73.000 κόσμο.

No comments: