1 August 2006

Μην κρίνεις ίνα μη κριθείς...

BBC, 5/5/2004:
"Η πίεση προς την Αθήνα αυξάνεται", μας ενημέρωνε η ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου για το αγαπημένο θέμα των Βρετανών εκείνη την εποχή, τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του ΟΑΚΑ και όχι μόνο εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Guardian, 13/5/2004:
"Τελικό συμπέρασμα από την Αθήνα: το στάδιο θα είναι έτοιμο, αλλά οι θέσεις θα είναι σκληρές", μας ενημέρωνε τότε η βρετανική εφημερίδα που είχε κάνει αυτοσκοπό της τη δυσφήμιση με κάθε τρόπο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Με τι ασχολούμαι πάνω από δύο χρόνια μετά ο κακομοίρης, ε;

Πώς σας φαίνεται το καινούργιο Wembley στη φωτογραφία; Ωραίο δεν είναι; Η μακέτα του, γιατί περί αυτής πρόκειται, είναι εντυπωσιακή.

Το Wembley, το οποίο, παρεμπιπτόντως, θα φιλοξενούσε τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας της προηγούμενης σεζόν 2005-2006, δεν είναι ακόμα έτοιμο. Η κατασκευάστρια εταιρία είχε δεσμευθεί ότι το γήπεδο θα ήταν έτοιμο - το αργότερο - το Μάιο του 2006. Τον Απρίλιο ενημερωθήκαμε ότι, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε ένας από τους υπεργολάβους, το γήπεδο θα ήταν έτοιμο το Σεπτέμβριο του 2006 για να φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της εθνικής Αγγλίας. Σημερινά δημοσιεύματα, όμως, αναφέρουν ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο, στην καλύτερη περίπτωση, τον Ιούνιο του 2007 - μάλλον!

Τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζονται αφορούν τη μη ολοκλήρωση της κατασκευής της οροφής, κάποια έργα αποκατάστασης στο δίκτυο αποχέτευσης και το σύστημα ασφάλειας, αλλά και την τοποθέτηση επιπλέον 10.000 καθισμάτων. Και όλα αυτά πάνε το πλάνο τουλάχιστον 14 μήνες πίσω από τις αρχικές προβλέψεις!

Βέβαια, τώρα τόσο το BBC όσο και η Guardian δεν έχουν εκτενή δημοσιεύματα και ειδικά αφιερώματα. Φαίνεται ότι είναι κάτι ασήμαντο.

Για να αποδίδουμε, όμως, τα του Κάισαρος τω Καίσαρι, αυτοί τουλάχιστον (η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, δηλαδή) έχουν λαμβάνειν 200.000 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη ανακοίνωση τύπου της ομοσπονδίας δεν έχουν διάθεση να κάνουν κανένα σκόντο στις απαιτήσεις τους από την κατασκευάστρια εταιρία "
Multiplex".

No comments: